Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti

de horia in Porc, 8 Apr 2011 | 11339 vizualizari

 

Va prezint un fel de mancare,pe care-l prepar cu placere ,de obicei la sfarsit de saptamana.

 

INGREDIENTE

  • 1kg. pulpa de porc fara os (de preferat sa fie carne tanara,deschisa la culoare)
  • 2 cepe potrivite
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei capia sau gras
  • o capatana de usturoi
  • o lingurita de delikat condimente pentru carne de porc (knor barbeque)
  • sare dupa gust
  • piper macinat  dupa gust
  • 1 kg. de cartofi natur
  • 250ml. de ulei masline
  • 6-8 betisoare chinezesti pentru frigarui (se pot folosi frigarui din inox sau aluminiu din comert) 
  • 1 lamaie mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti:

Spalam bine carnea,o uscam cu un servet,dupa care o taiem cuburi de aproximativ 2cm.(pot fi si mai mari.cu cat sunt mai mari,cu atat ramane mai suculenta friptura).dupa ce am taiat carnea,o asezam intr-un vas,unde o amestecam cu condimentele delikat,sarea, piperul si zeama de lamaie (zeama de lamaie  fragezeste carnea).facem un mujdei de usturoi (clasic) si-l punem peste carne.acoperim vasul si-o lasam la macerar in frigider cca.8 ore.la fel de bine,putem s-o tinem la macerat intr-un bait.

Taiem ceapa,ardeiul si rosiile cubulete de aproximativ 3cm,le punem intr-un vas si le condimentam cu sare dupa gust.scoatem carnea de la rece si incepem s-o montam pe frigarui.incepem cu un cub de ceapa,unul de rosie,o bucata de carne,un cub de ardei si tot asa pana ce frigaruia se umple cca. 70% din lungimea ei.cu cat o punem mai inghesuita,cu atat va fi mai suculenta si cu o savoare incredibila.dupa ce l-am terminat de facut,le punem pe gratarul in prealabil incins,intorcandu-le pe toate fetele ,pana se rumenesc bine.eu am folosit un gratar electric,pentru ca la bloc ,n-am cum sa fac gratar cu carbuni.indicat este gratarul cu carbuni.

Cat timp se frige carnea,preparam  cartofii prajiti in ulei de masline.nu mai este nevoie cred de reteta,pentru ca fiecare dintre noi stie sa prepare asa ceva.se mai serveste si cu salata de sezon,saramura cu mujdei de usturoi sau dupa gustul fiecaruia cum doreste.

Sper ca v-am facut pofta si chiar va invit sa incercati aceasta reteta.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

WHITESL 1

22.11.2011, 21:23

manacarea ca mancarea ...dar farfuriile sunt nebunie !

diaconta 1

22.11.2011, 21:30

Horia,mi-am adus aminte de ....telecomanda

T I M E A 1

16.02.2012, 23:51

ce frumos arata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc in sos de rosii cu smantana